יזמות באוניברסיטת תל אביב

מפיתוח פטנטים במחקר, דרך מרכזי יזמות והקמת חברות הזנק ועד מיזמים חברתיים בקהילה - היזמות היא בדנ"א שלנו

הסביבה האקדמית והמיקום בתל אביב - לב ההיי-טק הישראלי, מולידים אינספור רעיונות חדשניים לפיתוח מיזמים וחברות הזנק בקרב החוקרות והחוקרים, הסטודנטים והסטודנטיות. בוגרי ובוגרות אוניברסיטת תל אביב דורגו בשנת 2022 במקום ה-7 בעולם והראשון בישראל מבין בוגרי אוניברסיטאות יזמים שגייסו הון בארה"ב לסטארט-אפ, והם מובילים בדירוגים בינלאומיים נוספים בתחום היזמות.

 

רוח היזמות והחדשנות היא חלק בלתי נפרד מהעשייה האקדמית שלנו, וכל אחד ואחת יכולים למצוא כאן דרך להתפתח ולפתח את החלום היזמי הבא, לרכוש כלים מעשיים ולזכות בשלל הזדמנויות ליצור ולטפח את הקשרים הנחוצים עם עולם העסקים וההיי-טק.

 

  מרכז היזמות

כל אחד יכול להיות יזם, כל אחת יכולה להיות יזמית. בין אתם עובדים בחברה או חולמים להקים מיזם משל עצמכם, עסקי או חברתי, אל תתנו לאף אחד להגיד לכם אחרת. באוניברסיטת תל אביב מאמינים שבעולם הדינאמי של המאה ה-21 כל הבוגרות והבוגרים שלנו צריכים להצטייד בכלים שיאפשרו להם להיות יזמים. לכן הקמנו את מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב, שמאפשר לסטודנטיות ולסטודנטים מכל התחומים לשלב לימודי יזמות בתואר האקדמי. כן, מכל התחומים: לא רק מהנדסה, ממדעי המחשב ומניהול, אלא גם ממדעי הרוח, ממדעי החברה, מאמנויות, ממדעי החיים, ממדעים מדויקים ועוד.

 

חוץ מללמוד יזמות כחלק מהתואר, המרכז מאפשר להתנסות ולהתקדם בדרך להקמת המיזם הבא שישנה את העולם – באמצעות מגוון סדנאות, תחרויות ופעילויות נוספות; ליהנות מליווי של מאות מנטורים – אנשי עסקים ויזמים מתחומים שונים, שיעמידו לרשותכם את זמנם וניסיונם, ולקבל ייעוץ אקדמי של מאות חברי סגל בכיר; לפגוש ולעבוד עם מגוון חברות עסקיות מהגדולות במשק וארגונים ציבוריים וחברתיים מובילים.

 

קרן הון סיכון TauVentures

ב-TAU ונצ'רס מאמינים שדרוש יותר מהון כדי שסטארטאפ ישגשג, יותר מהמוח המבריק ביותר, מעבר לטכנולוגיה מדהימה. זו הסיבה שהם מספקים בסיס ביתי תומך למייסדי סטארטאפים בתחילת דרכם. גישת ההשקעה הייחודית של הקרן מזרימה הון ראשון של עד מיליון דולר, ומעניקה לחברות נקודת השקה חזקה להתחיל את המסע שלהן. יחד עם צוות מוביל של מנטורים ושותפים מנוסים בתעשייה, צוות הקרן מטפח את צמיחת היזמים והיזמיות, כתף אל כתף, צעד אחר צעד. 

 

 מהמעבדה לתעשייה: חברת "רמות"

אוניברסיטת תל אביב היא הראשונה בישראל ומהמובילות בעולם מבחינת היקף הגשת הצעות פטנטים. חברת "רמות ליד אוניברסיטת תל-אביב בע"מ", חברת המסחור של אוניברסיטת תל-אביב, יוזמת ומנהלת את העברת הפטנטים והטכנולוגיות הנוצרות במסגרת המחקר האקדמי ממעבדות האוניברסיטה לתעשייה. רמות מנהלת את כל פעילויות המסחור משלב ההגנה על הפטנטים של חברי הסגל ותלמידי המחקר, ועד למתן רישיונות לגופים התעשייתיים הרלוונטיים. בכך מתפקדת "רמות" כממשק יעיל ומקצועי בין התגליות המדעיות החדשניות לבין הקהילה העסקית בתחומי פעילות מגוונים.

 

 מכון קולר ליזמות

בפקולטה לניהול ע"ש קולר פועל מכון קולר ליזמות, שמטרתו לקדם ולהניע את מערכת היזמות העולמית. מהות המיזם הינה סיוע לסטודנטים ולבוגרים המתעניינים בתחום היזמות ביצירת חברות חדשות, פיתוח רעיונות ומודלים, והפיכתם לעסקים משגשגים, כאשר הצלחה, במונחי יזמות, משמעותה יצירת ערך למשתמשים במוצרי ובשירותי המיזם, ליזמים, למשקיעים ולמוסדות המקצים מימון לאותם מיזמים.

 

במסגרת המכון פועל מועדון היזמות Coller Ignite שהושק בסוף שנת 2017, ופונה לקהילת היזמים בקרב הסטודנטים והבוגרים של אוניברסיטת תל אביב. המועדון הוקם במטרה לאפשר לסטודנטים ולבוגרים של הפקולטה לניהול ושל פקולטות נוספות באוניברסיטה, להתנסות בחוויה היזמית של העשרה והתנסות. פעילות המועדון כוללת אירועים, מפגשים עם יזמים, סדנאות יזמות בשיתוף האקסלרטור של מייקרוסופט וגולת הכותרת – הכנת המשתתפים לקראת תחרות קולר השנתית לסטארט אפים בתחילת דרכם. בתחרות שהתקיימה בשנה שעברה זכו באופן מפתיע שני מיזמים, וקיבלו כל אחד מענק בגובה 100,000 דולר.

 

את מועדון Coller Ignite מנהלים סטודנטיות וסטודנטים מתכניות היזמות והחדשנות בפקולטה. "אנו מאמינים שיזמות היא מנוע הצמיחה גם באופן אישי וגם ברמה הלאומית. לכן, אנו תומכים ומעודדים את השתתפותם של כל המגזרים בציבור להשתתף בפעילות המועדון" אומרת אודיה פרגמנט, חברת צוות המועדון. סטודנטיות וסטודנטים המעוניינים בכך מוזמנים להצטרף למועדון.

 

 יזמות ופיתוח טכנולוגי

התכנית לפיתוח טכנולוגיות רפואיות פורצות דרך BioMedTech)) מאפשרת לסטודנטים מפקולטות שונות ליזום פתרונות טכנולוגיים בתחום הרפואי, במסגרת קבוצות עבודה וחניכה על ידי מנטורים מקצועיים מתחום הרפואה, האקדמיה והתעשייה. הפרויקטים הנבחרים זוכים למימון, המאפשר בניית אב טיפוס וביצוע ניסיונות התכנות ראשוניים להוכחת הרעיון.

 

 יזמות למען הקהילה

יזמות היא כלי יצירתי לקידום עשייה גם ברמה הקהילתית והסביבתית. המדור למעורבות חברתית בדקאנט להצלחת הסטודנטים והסטודנטיות מתמחה ביזמות של פרויקטים חברתיים למען הקהילה. המדור יוצר שותפויות ומגייס משאבים להפעלת הפרויקטים, ולאחר מכן מגייס את הסטודנטים המתאימים, מכשיר ומלווה אותם לכל אורך השתתפותם בפרויקט. בדרך זו, קמים מדי שנה פרויקטים חדשים של מעורבות בקהילה, המאפשרים לסייע לאוכלוסיות מגוונות, ולסטודנטים הפעילים – לבחור את התחום המעניין, המאתגר או הקרוב ביותר ללבם.

 

באמצעות יזמות חברתית ניתן גם לקדם צדק חברתי ולהגביר את השוויון בחברה הישראלית. זוהי מטרתו של הפורום האקדמי ליזמות חברתית - מרכז לפיתוח ידע בינתחומי, עדכני ויישומי בתחום היזמות החברתית. בארגון הפורום שותפים בית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש שאפל של אוניברסיטת תל אביב, ארגון "שתיל" וקבוצת "טופז ליזמות וחדשנות חברתית". הפורום מקיים פעילויות שונות להפצת ידע, להכשרה וליצירת קשרים, הפונות ליזמים חברתיים, חוקרים בתחום היזמות, קובעי מדיניות, מממנים של מיזמים חברתיים ועוד.

 

אוניברסיטת תל אביב
P.O. Box 39040, Tel Aviv 6997801