מערך התנדבותי חדש ביוזמת הפקולטה לניהול ע"ש קולר מציע ליווי וסיוע עסקי לחברות ולארגונים מהעוטף בעקבות המצב

חברות, ארגונים ויישובים שמתמודדים עם קשיים או משבר בעוטף עזה ובגבול הצפון - אנחנו כאן בשביל לעזור לכם!

18 דצמבר 2023

מעבר לפגיעה הפיזית והרגשית, תושבי ותושבות עוטף ישראל ספגו בעקבות מאורעות ה-7 באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיהם פגיעה משמעותית בהיבט המקצועי - בעבודה ובפרנסה. לקוחות שחוששים ומהססים בהזמנות, נזקים במפעלים או בשרשראות האספקה, קושי לגייס עובדים, התחייבויות שעומדות ועוד ועוד, ואולי הקושי הגדול מכל - חוסר בטחון וחוסר ודאות בכל הרמות, של עובדים, לקוחות, בעלי מניות ושל כולנו. 

 

למעלה מ-150 אנשי סגל מהפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב נרתמו לסייע בהתנדבות מלאה לחברות, לארגונים וליישובים שמתמודדים עם קשיים או משבר, בעוטף עזה, בצפון ובמגזרים שונים. עם הרבה ניסיון במגוון חברות ובשילוב כלים פרקטיים ואקדמאיים, הם נרתמים לכל בקשה לייעוץ ולליווי, להרצאות ולסדנאות במגוון תחומים הקשורים להתמודדות עם המצב ולצמיחה מתוך המשבר.

 

מגוון תחומי הידע שמוצעים במסגרת מערך הסיוע עצום וכולל: ניהול משבר, ניהול סיכונים פיננסיים, ניהול סדרי עדיפויות, התמודדות עם לחץ ושחיקה, בנייה מחודשת של צוותים וקהילות, חוסן ארגוני, צוותי ואישי, ניהול קונפליקטים ויישוב מחלוקות, מנהיגות אסטרטגית בעת הזו ובניית היום שאחרי, ועוד ועוד.

 

לייצר ערך בתקופה כל כך מורכבת

ד״ר רוית כהן-מיתר, מנהלת מכון הורביץ בפקולטה לניהול ע"ש קולר, משנה למנכ"ל חברת תמורות, מספרת: "במסגרת אחד מהמפגשים שבהם השתתפתי, היה מרגש לראות כיצד מנהיגי הישוב מנסים להתמודד בעוז ובנחישות עם האתגר של ניהול שגרת המלחמה ותמיכה בתושבים המפונים, ניסיון לשמור על הישוב במתכונת מצומצמת והתארגנות לקראת היום שאחרי. היה מדהים לראות כמה חשוב להם לחזור הביתה וכמה הם נחושים לחזור למרות כל החוויות הקשות. זכיתי לפגוש אנשים אמיצים, ציונים וערכיים."

 

ד״ר נורית נחום וד״ר טל מופקדי מהפקולטה לניהול שוחחו עם מנכ״לים וסמנכ״לים מהתעשייה ומחברות שונות על מנהיגות והתמודדות אסטרטגית במשבר, על ניהול סיכונים יחד עם מינוף הזדמנויות. נורית דיברה על גורמי מפתח בניהול משבר: על ערכים ויכולות ליבה, ניהול סיכונים ואי וודאות, קבלת החלטות במשבר והשינוי ביתרון התחרותי כבסיס לבניית היום שאחרי. טל הרחיב על ניהול תזרים המזומנים במשבר תוך התמקדות בניהול הסיכונים בתזרים, סיכוני עלויות שונים, משמעויות ניהול הון חוזר וסיכוני ריבית.

 

לדבריהם, "אין נכון ולא נכון באסטרטגיה בכלל ובמנהיגות אסטרטגית במשבר בפרט. בשיחה ובהערות עם המשתתפים.ות עלתה היכולת להביא כלים פרקטיים יומיומיים, שיכולים לעזור ואפילו במעט להוריד אי וודאות ולייצר ערך בתקופה המורכבת הזו. זכינו ברגע של סיפוק."

 

שלי סבר, יועצת אסטרטגית אישית ומנטורית, נפגשה עם שתי יזמיות מוכשרות שמפתחות מוצר אופנתי ועיצובי למרכיבי משקפיים. מטרת המפגש הייתה לסייע להן להבין איך להפוך את החלום היזמי לסטארט-אפ בינלאומי. יחד התחילו לעבוד על בניית התשתית הנדרשת כדי לפתח את המיזם ולהפוך אותו למציאות. הן דנו באסטרטגיות שונות, כולל מחקר שוק ומחקר מתחרים, הבנת החוזקות והחולשות של הרעיון היזמי וגם על מציאת קהל היעד הרלוונטי לשיווק המוצר הסופי.

 

"הדבר החשוב ביותר הוא הבנת המוצר," אומרת שלי. "מה הוא מציע, איזו בעיה הוא פותר ואיזה ערך הוא מוסיף ללקוח. ההבנה הזאת היא התשתית לפיתוח ועיצוב המוצר והיא הבסיס לסטוריטלינג השיווקי העתידי. אני מאמינה שחקר שוק חובה לעשות עוד לפני פיתוח המוצר עצמו. חובה להבין את הפוטנציאל של גודל השוק הרלוונטי, להבין את הצרכים והרצונות של קהל היעד, ללמוד על המתחרים כדי להבין את הסיכונים ואת הסיכויים. על בסיס המסקנות ממחקר זה ניתן לפתח תוכנית עסקית במקביל לתוכנית פיתוח המוצר. זה היה מפגש מרתק ויצירתי, ואני מצפה לראות את ההתקדמות של המיזם בעתיד."

 

"אנחנו מקימות מיזם בתחילת הדרך. הרבה זמן הרגשנו שלא מצליחות להתקדם בתוכנית העסקית," אומרת היזמית שקיבלה את הליווי. "פנינו למודעה של הפקולטה לניהול, רווית מהפקולטה התקשרה אלי להבין את הצרכים, ועוד באותו היום קישרה אותנו אל שלי. נפגשנו עם שלי למשך יותר משעה וחצי, בהתנדבות מלאה שלה, וקיבלנו עזרה מקצועית מהשורה הראשונה. אנחנו יודעות בדיוק איך להמשיך עכשיו, ולמיזם שלנו יש הרבה יותר סיכוי להצליח. מודות מאוד על היוזמה המבורכת הזו ולשלי סבר".

 

מעוניינים בליווי ובסיוע? נשמח לעזור! מלאו את הטופס > 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>