אוניברסיטת תל אביב ראשונה בישראל בדירוג QS היוקרתי לשנת 2025

היחידה מבין האוניברסיטאות הישראליות שעלתה בדירוג העולמי

06 יוני 2024

הישג מרשים לאוניברסיטת תל אביב, שדורגה במקום הראשון מבין האוניברסיטאות הישראליות בדירוג QS היוקרתי (Quacquarelli Symonds) לשנת 2025, והיחידה מבין הישראליות שעלתה בדירוג משנה שעברה, למקום 209 בעולם (ממקום 215 אשתקד).

מדד ה-QS הוא אחד המדדים המובילים בעולם לדירוג מוסדות לימוד אקדמיים. המדד סוקר מדי שנה כ-1,500 מהאוניברסיטאות הטובות בעולם ומדרג אותן לפי מדדים של הוראה ומחקר כגון: ציטוטים, סקר עמיתים, יכולת התעסוקה של בוגרי המוסד ובינלאומיות ועוד. המדד מסתמך על כ-17.5 מיליון מחקרים אקדמיים וכ-240 אלף ראיונות עם אקדמאיים ומעסיקים.

יותר שיתופי פעולה בינלאומיים

בין המדדים שבהם עלתה אוניברסיטת תל אביב השנה ניתן למצוא את שיתופי פעולה בינלאומיים עם עלייה של 5% לעומת שנה שעברה, ותחום הקיימות עם עלייה של 39 מקומות בדירוג העולמי. כמו כן, היא מתבלטת במדד הציטוטים ונמצאת במקום ה-20 בעולם.

אחרי אוניברסיטת תל אביב, שנמצאת במקום הראשון מבין שש האוניברסיטאות מישראל שדורגו במדד, נמצאת האוניבסיטה העברית ובמקום השלישי הטכניון.

לדירוג האוניברסיטאות הישראליות >

לדירוג המלא >